Uitzending
Vrije geluiden - 29-11-2009

29-11-2009

Vrije geluiden

956 x bekeken | 0 reacties
6
Orquesta Astillero wordt de tangosensatie uit Buenos Aires genoemd. Zonder te kopiëren roept Astillero de oude grootmeesters van het genre in herinnering. De leden zijn allen twintigers en dertigers die in een voorstad aan de zuidkant van Buenos Aires wonen en daar hun eigen vernieuwende tangorepertoire schrijven: rauw, ritmisch, gepassioneerd en ongekunsteld met door zanger Peyo gezongen teksten over 't dagelijks leven van het Buenos Aires aan 't begin van de 21e eeuw.

Haydn staat bekend als een fijnzinnige en subtiele componist, maar kent u ook zijn emotionele en hartstochtelijke kant? Het Combattimento Consort o.l.v. Jan Willem de Vriend laat iets van Haydns meest felle en intense orkestwerken horen. Écht iets voor een stormachtige herfstdag!

De uit Cuba afkomstige Ramón Valle heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een veelzijdige pianist die zijn spel doordrenkt met emotie, passie en een levendige zeggingskracht. Klassieke Europese jazz weet hij organisch te mengen met de kracht en energie van de Amerikaanse jazztraditie waarin hij zijn latin afkomst niet verloochent. Nú is er een nieuwe cd Playground opgedragen aan zijn eerstgeboren zoon Fabio. Met de geboorte van Fabio kwam er behoefte aan meer structuur in zijn leven en wat dat voor invloed heeft op de muziek vertelt hij.

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 29 november door de VPRO. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie