Uitzending
Vrije geluiden - 20-12-2009

20-12-2009

Vrije geluiden

1098 x bekeken | 0 reacties
6
Muziek van Robert Schumann op gedichten van Heinrich Heine, hertaald door Seth Gaaikema en vertolkt door bariton Maarten Koningsberger en pianiste Marietta Petkova. Seth Gaaikema wordt gezien als dé taalkunstenaar bij uitstek. In de romantische gedichten van Heinrich Heine zag hij een uitdaging deze in puur, eigentijds Nederlands te vertalen.

Rima Kcheich Group speelt Arabisch getinte jazzmuziek met Rima Kcheich (zang), Yuri Honing (sax), Joost Lijbaart (drums), Tony Overwater (contrabas) en Maarten van der Grinten (gitaar). De Libanese zangeres Rima Khcheich heeft zich gespecialiseerd in klassieke Arabische zang. Tijdens een van de tournees van het Yuri Honing Trio in het Midden-Oosten in het begin van dit decennium, ontmoetten zangeres en westerse jazzmusici elkaar. Er worden stukken gespeeld van de cd Falak. Rima's traditionele, met allerlei ornamenten versierde zang wordt ingebed in eigentijdse, westerse arrangementen. Het resultaat is aangenaam verrassend en van een ontroerende schoonheid!

Bernie's Lounge met eigenzinnige popworld crossover. De exotische band Bernie's Lounge gebruikt invloeden uit verschillende werelddelen en heeft een uitgesproken voorliefde voor al het moois dat er op muzikaal gebied gebeurt in Latijns-Amerika, Afrika en Oost-Europa.

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 20 december door de VPRO. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie