Uitzending
Vrije geluiden - 15-11-2009

15-11-2009

Vrije geluiden

1131 x bekeken | 1 reacties
7
Violist Rudolf Koelman is een van de laatste leerlingen van Jascha Heifetz. Wat dat voor zijn leven als violist betekent, doet hij uit de doeken. Hij was twee jaar eerste concertmeester van Het Koninklijk Concertgebouworkest en verdeelt nu zijn tijd tussen optredens over de gehele wereld en zijn studenten, ook in Australië en aan de Londense Royal Academy, maar vooral in Düsseldorf en Zürich, waar hij van straatmuzikant opklom tot een gerespecteerd professor. Aanleiding voor het optreden is zijn nieuwste cd met werken van Paganini.

Van de zomer kwam de solodebuut-cd uit van pianist/componist Marc Bischoff. Bischoff was tot nu toe vooral bekend als pianist van de latin muziek. Op deze cd een geheel eigen geluid. Transparante jazzmuziek waarin zijn latin achtergrond vaak terug te horen is in de soms complexe ritmiek. Marc wordt bijgestaan door Afra Mussawisade (bas) en Reno Steba (percussie).

Voice Male werd geboren uit een aantal fanatieke a-capellazangers van het Antwerpse Kathedraalkoor. Wat begon als een fijne hobby, werd al gauw menens. Inmiddels is Voice Male uitgegroeid tot één van de bekendste a-capellaformaties van Vlaanderen. De leden van Voice Male zijn kinderen van hun tijd en hebben daarom een voorliefde voor de hits van de jaren '80 en '90...

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 15 november door de VPRO. Te gast was Rudolf Koelman. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie