Uitzending
Vrije geluiden - 12-4-2009

12-4-2009

Vrije geluiden

1085 x bekeken | 0 reacties
5
Daby Touré. De woestijn en de grote stad. Daby Touré weet ze in zijn muziek op een prachtige manier te combineren. Hij groeide op in de woestijn in Mauretanië, maar genoot zijn muzikale opvoeding vooral in het westerse Parijs. Zijn vader verbood hem muzikant te worden, waardoor Touré juist extra gemotiveerd raakte om muziek te maken. De verschillende plekken waar Daby Touré woonde zijn terug te horen in zijn muziek, hij brengt je prachtige rustige songs en emotionele explosies op gitaar of cajón.

Ivan Fischer en Nationaal Jeugd Koor. Ivan Fischer is geboren in Budapest. Zowel zijn vader, oudere broer als neef zijn dirigent. Fischer staat voor de beroemdste orkesten en richtte het Budapest Festival Orchestra op, waar hij internationale successen mee behaalde. Ivan Fischer is ook componist en tevens gastdirigent bij Het Nationaal Jeugd Koor bestaande uit 24 vrouwen tussen de zestien en negenentwintig jaar. Dit koor zal onder leiding van Fischer werk uitvoeren, dat hij speciaal voor het koor heeft gecomponeerd.

Alela Diane. In 2007 was Alela Diane als volkomen onbekende zangeres te gast in Vrije Geluiden. Met haar debuut-cd die toen net uit was veroverde Alela Diane de wereld, haar stemgeluid raakte velen. Nu is ze terug met haar nieuwe cd To Be Still, waarop een aantal nummers naast de vertrouwde gitaarbegeleiding worden verrijkt met begeleiding van percussie, viool en banjo. De drang naar huiselijkheid, rust en geborgenheid komen op deze cd naar voren. Een heerlijke cd om mee te ontspannen in drukke tijden.

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 12 april door de VPRO. Te gast was Ivan Fischer. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie