Uitzending
Vrije geluiden - 10-1-2010

10-1-2010

Vrije geluiden

1739 x bekeken | 0 reacties
6
Zanger Sam Baker. Hem moet je gezien en gehoord hebben. Zijn Broken Fingers is hartverscheurend.

De jonge Poolse violiste Joanna Wronko speelt een deel uit de vioolsonate van Karol Szymanowski en ze doet dat adembenemend; Vier multi-instrumentalisten uit Noorwegen vormen de meidengroep Katzenjammer. Ze vallen op met hun fleurige kleding, bijzondere instrumenten en strakke nummers.

Chris Hinze zit ruim 40 jaar in het vak, we kennen hem van bewerkingen van Telemann en Vivaldi, improvisatie in Japan, bamboefluit in India, ontmoetingen met de Dalai Lama, dancemuziek met Junkie XL. Door vocaliste Claron McFadden ging hij weer barokbewerkingen maken. Kijk en luister naar een verrassend optreden van hen samen.

Met de vrolijke en swingende melodieën en beats van Oswin 'Chin' Behilia wanen we ons met een cocktail op 't strand van Curaçao, maar in zijn teksten bezingt 'Chin' de sociale problemen die spelen op zijn eiland.

Transparante jazz door het Marc Bischoff trio en dat zou je niet verwachten met die batterij aan percussie, vernieuwende ritmes en een distorted piano.

'Händel was een grootmeester in het verklanken van menselijke emoties', vertelt hoboïst Bart Schneemann. We begrijpen hem helemaal als hij gaat spelen met Musica Amphion.

Het best bewaarde geheim van Nederland Arthur Ebeling maakt met bassist Peer Wassenaar en drummer/percussionist Roy Bakker vrolijke, heldere en dynamische muziek; Pianiste Hanna Shybayeva is sinds het begin van haar internationale carrière op elfjarige leeftijd gegroeid van child-prodigy tot een volwassen en boeiende pianiste. Ze speelt Etude Tableaux van Sergej Rachmaninov.

Tango... het woord zelf heeft als iets magisch en die magie wordt vergroot door de vertolking van de Argentijnse actrice en zangeres: Roxana Fontán.

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 10 januari door de VPRO. Te gast waren Tom Holkenborg, Bart Schneemann en Chris Hinze. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie