Nieuwsbericht
Volle Zalen - Cornald Maas in Volle Zallen

Cornald Maas in Volle Zallen

Volle Zalen

28-2-2016

| 1168 x bekeken | 0 reacties
7
In het nieuwe programma Volle Zalen, dat vanaf donderdag 17 maart te zien is op NPO 2, biedt Cornald Maas een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van de makers en het publiek, opent de ervaren AVROTROS-presentator deuren die normaal gesproken gesloten blijven. Volle Zalen is de opvolger van het NPO 2-programma Opium, dat na jarenlang trouwe dienst zomaar uit het uitzendschema van de Publieke Omroep werd gezet. Die show zou teveel in de studio zijn, daarom gaat Volle Zalen er juist op uit.

Volle Zalen is een reportageprogramma dat toneel-, dans en muziekvoorstellingen op een toegankelijke manier belicht. Maas praat in de theaters met makers n bezoekers en hij voorziet voorstellingen op persoonlijke wijze van commentaar.

In de eerste aflevering bezoekt Cornald Maas de voorstelling Borgen, een liefst tien uur durend theaterevenement van het Noord Nederlands Toneel, over het wel en wee van Birgitte Nyborg, de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Het publiek eet tijdens deze theatermarathon mee met de acteurs en ook Cornald Maas schuift letterlijk bij Birgitte Nyborg en haar gezin aan tafel. De hoofdrol in Borgen is voor Malou Gorter, met verder opvallende rollen voor o.a. Anna Drijver, Rene Soutendijk en Harry Piekema.

Verder ontmoet Maas schrijver Adriaan van Dis. Samen met actrice Olga Zuiderhoek staat hij al enige tijd op de planken met de voorstelling Ik kom terug, naar zn gelijknamige bestseller. Bevalt dit uitstapje naar het toneel hem? En hoe zijn de reacties van het publiek? Maas bezoekt de voorstelling en deelt zn ervaring met de kijker.

Klik hier voor meer informatie over Volle Zalen, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws