Uitzending
Van Gogh; een huis voor Vincent - 25-3-2013

25-3-2013

Van Gogh; een huis voor Vincent

2092 x bekeken | 0 reacties
8
In deel drie: Vincent voegt zich bij zijn broer Theo in Parijs en schildert daar met grote passie. Maar als noch hij noch zijn werk wordt begrepen, besluit hij om in Arles een nieuwe droom na te jagen: het stichten van een kunstenaarskolonie samen met zijn nieuwe vriend Paul Gauguin. Als de verwachtingen daarover te hoog gespannen blijken, slaat bij Vincent de waanzin toe.

1959 - Vincent Willem reist naar Arles, samen met zijn vrouw Nelly die tot zijn afgrijzen wéét dat hij de Van Gogh collectie wil verkopen. Vincent Willem belandt in het ziekenhuis van Arles, waar een bijzondere ontmoeting plaatsvindt.

In Van Gogh; een huis voor Vincent leert de kijker Vincent van Gogh (Barry Atsma) kennen door de ogen van Vincent Willem (1890 - 1978), neef en enige erfgenaam van de schilder. Aan de hand van brieven, tekeningen en schilderijen duikt Vincent Willem (Jeroen Krabbé) in het bijzondere levensverhaal van zijn oom.

Deze uitzending van het programma Van Gogh; een huis voor Vincent is uitgezonden op maandag 25 maart door de EO. Hierin werd geacteerd door Barry Atsma. Te gast waren Betty Schuurman en Jeroen Krabbé.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie