In het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch taxeert expert Joseph Estié Japanse bordjes. De eigenaresse is met deze bordjes 'grootgetrokken'; ze stonden altijd bij haar ouders op het dressoir in de woonkamer. Joseph Estié vertelt dat deze Japanse bordjes speciaal zijn gemaakt voor de Hollandse markt, men noemt het 'Japon de Commande'. Het werd op bestelling in
Japan gemaakt en door de V.O.C. verscheept naar Europa. Verder taxeert Remco van Leeuwen een middeleeuws beeld. Dit beeld zit al vier generaties in de familie. Het is zogenaamde 'onverdeelde boedel', dat betekent dat het niet echt van iemand is maar dat het altijd in de familie blijft. Door de voorvaderen is bepaald dat deze Maria met kind een 'verbinder' in de familie moet zijn. Het beeld staat dan ook altijd bij speciale gebeurtenissen als een huwelijk of begrafenis op het altaar van de kerk. Dat het middeleeuws is, zie je duidelijk aan de houding van Maria; de knik in het lichaam, de knie naar voren, dat duidt allemaal op de vijftiende eeuw. Dit soort beelden werden gebruikt voor huisdevotie, legt Remco van Leeuwen uit.
De presentatie was in handen van
Frits Sissing. Deze uitzending van het programma Tussen Kunst & Kitsch met de titel Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch werd uitgezonden op woensdag 24 januari door AVROTROS.