Nieuwsbericht
Tot elkaar Veroordeeld - Jan Kooijman kijkt bij hondentraining

Jan Kooijman kijkt bij hondentraining

Tot elkaar Veroordeeld

27-7-2016

| 219 x bekeken | 0 reacties
7
Het is misschien wel het ultieme hoogtepunt van zijn tv-carriŤre tot nu toe, het eerste programma van oud RTL-ster Jan Kooijman bij KRO-NCRV, Tot elkaar veroordeeld, wordt uitgezonden op het hoofdpodium NPO 1. Vanaf woensdag 24 augustus is wekelijks om 21.25 uur een nieuwe aflevering te zien. Dat heeft de fusieomroep laten weten. In de serie, die in totaal zeven afleveringen bestaat, kijkt Jan Kooijman mee met een hondentraining in een forensisch-psychiatrische kliniek, waar cliŽnt en hond tot elkaar veroordeeld zijn.

Tijdens deze training worden verwaarloosde of onhandelbare asielhonden gekoppeld aan forensisch psychiatrische cliŽnten. De training kan een onderdeel zijn van de behandelingen die in de kliniek worden toegepast. Onderzoek wijst uit dat deze training bevorderlijk is voor het herstel van zowel de cliŽnt als de hond. Jan Kooijman registreert wat er tijdens de trainingssessie gebeurt en grijpt het proces aan om in gesprek te gaan met de cliŽnten om meer te weten te komen over hun achtergrond.

In het programma wordt nadrukkelijk geen begrip gekweekt voor de delicten die de cliŽnten pleegden en we krijgen ook niets over de details van hun delict te horen. Jan Kooijman zoekt in gesprekken wel naar antwoorden over hoe het bijvoorbeeld zover heeft kunnen komen. Daarnaast volgt hij het trainingsproces dat gericht is op het herstel van zowel de hond als de cliŽnt. Er wordt een karaktermatch gemaakt tussen hond en mens zodat ze optimaal van elkaar kunnen leren.

Klik hier voor meer informatie over Tot elkaar Veroordeeld, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!