Uitzending
Tijd voor MAX - Iedere baby verdient een kans

Iedere baby verdient een kans

Tijd voor MAX

12-5-2018

| 724 x bekeken | 0 reacties
8
We vragen aandacht voor het belang van goede gezondheidszorg om babysterfte te voorkomen. Iedere dag sterven er 7000 baby’s op de wereld, terwijl zo’n 80% daarvan met simpele middelen voorkomen kan worden.

Presentator en UNICEF-ambassadeur Klaas van Kruistum en Janke de Vries zijn te gast. Janke heeft haar eigen verloskundigenpraktijk in Friesland en bezoekt met UNICEF Nepal, waar veel baby’s tijdens of na de bevalling overlijden. Ze helpt er mee bij een bevalling, die maar net goed gaat.

Wereldwijd sterven er jaarlijks een miljoen baby’s op hun geboortedag. In landen als Pakistan, Nepal of de Centraal-Afrikaanse Republiek is dit scenario heel normaal. Hoewel het de laatste decennia is gelukt om het sterftecijfer van kinderen vanaf 1 maand oud tot 5 jaar meer dan te halveren, is deze vooruitgang nog niet geboekt onder de allerkleinsten. Veel pasgeboren baby’s overlijden door vroeggeboorte, complicaties bij de bevalling of infecties. Ook het gebrek aan hulp tijdens de bevalling is een grote zorg.

Verloskundige Janke de Vries ging mee op pad met de medewerkers van UNICEF die zwangere vrouwen de zorg willen geven die ze zo hard nodig hebben. Ze ziet met eigen ogen hoeveel verschil de hulp van UNICEF maakt als ze getuige is van een spannende bevalling.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Glennis Grace en Klaas van Kruistum te gast. Janny van der Heijden, Robčrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Iedere baby verdient een kans werd uitgezonden op zaterdag 12 mei door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie