Uitzending
Tijd voor MAX - De strijd tegen het coronavirus in vluchtelingenkampen

De strijd tegen het coronavirus in vluchtelingenkampen

Tijd voor MAX

20-4-2020

| 350 x bekeken | 0 reacties
6
Op maandag 20 april vraagt Tijd voor MAX aandacht voor de ruim 70 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn en leven onder erbarmelijke omstandigheden. Voor hen is het risico dat het coronavirus veel slachtoffers en lijden veroorzaakt groot. Stichting Vluchteling doet er alles aan om hen in deze moeilijke tijd de hulp te bieden die zij nodig hebben.

Met Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling bespreken we de grote zorgen die nu ontstaan in de vluchtelingenkampen. Zij zet zich al jaren met hart en ziel in voor vluchtelingen overal ter wereld. Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen in de vluchtelingenkampen, vraagt Stichting Vluchteling onze hulp.

Steven van de Vijver werkte meerdere keren als arts in vluchtelingenkampen. De laatste keer was in maart, in Kamp Moira op Lesbos. Hij beschrijft de nijpende situatie.

Art Rooijakkers is al jaren ambassadeur van Stichting Vluchteling. Net voordat de coronacrisis uitbrak, was hij samen met Tineke Ceelen in Nigeria om aandacht te vragen voor de situatie daar.

Kunstschilder Robert Vos is een actie gestart voor de vluchtelingen en Hadewych Minis, ambassadeur van Stichting Vluchteling treedt op met een prachtig lied.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Art Rooijakkers, Hadewych Minis, Steven van de Vijver en Tineke Ceelen te gast. Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel De strijd tegen het coronavirus in vluchtelingenkampen werd uitgezonden op maandag 20 april door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!