Uitzending
Spoorloos - Zoektocht Borny naar nieuwe balans

Zoektocht Borny naar nieuwe balans

Spoorloos

3-8-2019

| 735 x bekeken | 0 reacties
6
Toen Borny in 2014 op zoek ging naar zijn Roemeense familie kon hij op de volle steun van zijn adoptiemoeder Jet rekenen. Borny was als baby door zijn Roemeense moeder naar het ziekenhuis gebracht en niet meer opgehaald. Jet waakte er echter voor om daarover te oordelen: “Je niet weet wat de achtergronden zijn.”

Voordat Borny zijn Roemeense familie ontmoette was Jet al ziek, en in de jaren daarna verslechterde haar gezondheid. Vorig jaar werd Borny’s grootste angst bewaarheid: Jet overleed. Datzelfde jaar zette Borny stappen om zijn Roemeense familie, die hij inmiddels had ontmoet, beter te leren kennen. Hij ging drie maanden bij hen inwonen en ondervond hoe het is te leven onder primitieve omstandigheden.

De zoektocht van Spoorloos naar de Bulgaarse moeder van Rena uit 2015 kende geen gewenste afloop. Moeder Stanka was weliswaar gevonden, maar wilde Rena niet onder ogen komen. Rena legt zich niet neer bij deze uitkomst en ze weet zelf een zoon en een dochter van haar moeder, haar halfbroer en -zus dus, te vinden. Zij willen wel contact met Rena. Een krant doet verslag van de zoektocht van Rena en kort daarna krijgt ze een telefoontje van een man die beweert haar vader te zijn.

De presentatie was in handen van Derk Bolt en Jetske van den Elsen. Deze uitzending van het programma Spoorloos met de titel Zoektocht Borny naar nieuwe balans werd uitgezonden op maandag 15 juli door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie