RSS overzicht
TVblik biedt op dit moment de volgende Algemene RSS van het TVblik aanbod aan.

Naast de bovenstaande RSS feed biedt TVblik nog een speciale RSS-feed aan voor de leden van TVblik, namelijk de Persoonlijke (P)RSS-feed.

PRSS voor TVblik leden
Deze PRSS geeft een overzicht van jouw persoonlijke top 10 (zoals het ook wordt weergeven nadat je bent ingelogd). Ieder lid kan deze PRSS terugvinden bij "instellingen" onder "mijn gegevens".

Tip
Deze PRSS kun je bijvoorbeeld op je weblog of eigen website plaatsen. Hierdoor wordt jouw dagelijkse televisie top 10 automatisch weergeven aan de bezoekers van jouw weblog of website.

RSS FAQ
Wat is RSS?
RSS (really simple syndication) is een standaard van tekst opmaken. Hierdoor kunnen gegevens (content) gemakkelijk worden uitgewisseld tussen verschillende partijen en programma's. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijke scheiding tussen de kop, tekst en link van een artikel.

Wat is een RSS-feed?
We spreken van een RSS-feed als bepaalde gegevens volgens de RSS standaard wordt aangeboden en op bepaalde tijden wordt ververst.

Wat heb ik nodig voor RSS?
De meest gebruikte toepassing van RSS zijn de zogenoemde RSS-readers. Je hebt deze in allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld: RSS reader van Feedreader of de standaard reader van outlook of explorer. Daarnaast zijn er speciale RSS websites die RSS-feeds van verschillende bronnen publiceren. Bijvoorbeeld: onlinerss. Als laatste zijn speciale reader elementen die je op een internetsite kunt plaatsen. Deze elementjes kun je bijvoorbeeld gebruiken om jouw PRSS van jouw persoonlijk TVblik top tien op jouw weblog te plaatsen.