Uitzending
Rondom 10 - Ik of wij: waar gaat de kiezer voor?

Ik of wij: waar gaat de kiezer voor?

Rondom 10

5-6-2010

| 1326 x bekeken | 0 reacties
7
Conservatief of progressief? Betalen we de rekening nu of schuiven we hem door naar onze kinderen? Gaan we over links of over rechts? Dat lijken de beslissende vragen te worden van de landelijke verkiezingen anno 2010. De strijd tussen twee kampen.

Met je 65e met pensioen, de hypotheekrenteaftrek, kolencentrales, de studiefinanciering; moeten we zoveel mogelijk bij het oude laten, omdat dat op dit moment beter is voor onze eigen portemonnee? Of kunnen alle heilige huisjes om?

Wat is verstandig in een land dat te maken krijgt met grote bezuinigingen van nabij de 30 miljard? Het klinkt misschien logisch: Eerst je eigen financiŽle positie weer op orde krijgen en daarna pas de blik naar voren richten. Zo gaan er veel stemmen op om niet langer te investeren in onze internationale uitstraling, bijvoorbeeld door de beperking of afschaffing van ontwikkelingssamenwerking.

Maar zijn we over 20 jaar nog wel zo blij met dit gekozen pad? Wat is de erfenis die we onze kinderen nalaten?

Stemmen we op 9 juni voor onze eigen portemonnee, of voor het algemeen belang? Veel mensen zijn er nog niet uit, want Nederland heeft de meeste zwevende kiezers van heel Europa.

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Ik of wij: waar gaat de kiezer voor? is uitgezonden op zaterdag 5 juni door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie