Uitzending
Rondom 10 - Aan hebzucht ten onder?

Aan hebzucht ten onder?

Rondom 10

4-10-2008

| 775 x bekeken | 0 reacties
6
Discussieprogramma live vanuit Amsterdam. Met actuele debatten, feiten, meningen en emoties over kwesties die Nederland bezighouden. Afl.: Aan hebzucht ten onder? Miljardenhandel in wind, omvallende banken, duistere beleggingsfondsen. Nķ zijn miljarden euro's belastinggeld nodig om grote faillissementen te voorkomen. Zelfs onze minister van FinanciŽn snapt de financiŽle constructies niet helemaal. Gaf hij donderdagavond toe. Nederland en de Westerse wereld zijn in de ban van een bijna onbegrijpelijke kredietcrisis. De vraag is: draait het in deze crisis niet allemaal om hebzucht? Hebzucht - van de financiŽle top en van gewone burgers - , gevoed door ingenieuze, wankele financiŽle constructies. Gaan we nu aan die hebzucht ten onder? Miljoenen Nederlanders namen risicovolle beleggingspolissen. Banken, beleggingsfondsen en durfkapitalisten speculeerden lustig met ons spaargeld en onze pensioen- en verzekeringspremies. Einddoel: zo veel mogelijk winst; zo hoog mogelijke rendementen. Lang gaat het goed. Maar het eindpunt lijkt nu bereikt. Wat moet de burger met deze kredietcrisis? Kunnen gewone mensen meer dan machteloos toekijken? En het hoofd schudden? Of kunnen en willen we hier iets tegen ondernemen? En kunnen we dan ook genoegen nemen met een matiger levensstijl? En minder hoge rendementen? In Rondom 10 een livedebat met o.a. VVD-kamerlid Fred Teeven over de schuldvraag, bezorgde burgers die hun spaargeld van de bank hebben gehaald en met mannen die de financiŽle trucjes kennen.

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Aan hebzucht ten onder? is uitgezonden op zaterdag 4 oktober door de NCRV. Te gast was Fred Teeven. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen en Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee