In de derde aflevering van RKK Dialoog gaan we op bezoek bij de mensen thuis. Staat de katholieke Nederlander of Belg open tegenover moslims? Zijn islamitische gezinnen echt zo gastvrij als wordt beweerd? Wat geven ouders hun kinderen mee en wordt de religieuze identiteit bewaard?
De Turks-Limburgse Bahattin Kocak en zijn gezin bijten het spits af. Bahattin is leerkracht Islam in verschillende scholen in Belgisch Limburg. Hij is echt doordrongen van de noodzaak van de interreligieuze dialoog. Zonder zijn eigen geloof te verloochenen, werkt hij intens samen met priesters en docenten katholieke godsdienst. Hij organiseert een etentje voor een aantal katholieke vrienden die er wel meer over de vloer komen.
We zijn ook te gast bij Rafah Elraoui, alleenstaande moeder van drie dochters uit
Syrië. Haar man was destijds politiek vluchteling en omdat ze vond dat haar kinderen niet vaderloos mochten opgroeien, is ze hem gevolgd naar België. Ze kwam uit een welgestelde familie en heeft alles moeten achterlaten.
Ook de Afghaanse journalist Ghaffar Mohaghegh moest zijn vaderland op stel en sprong verlaten. De Taliban zat achter hem aan. Door een toeval belandt hij met vrouw en kinderen in Nederland. Moederziel alleen in een koud en vreemd land. Tot ze Monica en haar man Frank leerden kennen. Een verhaal van vriendschap over de religie heen.
Deze uitzending van het programma RKK Dialoog met de titel Dialoog tussen gezinnen werd uitgezonden op dinsdag 1 juli door de RKK.