Programma
Radio 10 Songfestivalquiz

Radio 10 Songfestivalquiz

6
Radio 10 Songfestivalquiz is een muzikale quiz bij SBS6. Onder leiding van Gerard Ekdom spelen twee fanatieke duo's een muzikaal bordspel. De duo's bestaan uit bekende songfestivalliefhebbers en oud songfestivaldeelnemers. Samen moeten ze hun stappen op het bord steeds verdienen bij verschillende muziekspellen. De spellen hebben allemaal betrekking op het songfestival. Herkennen ze bijvoorbeeld het bekende Songfestivalnummer dat op een draaiorgel wordt gespeeld? En kunnen ze de tekst van een liedje afmaken nadat de muziek is gestopt? En kunnen ze een Songfestivalliedje dat in een totaal andere taal wordt voorgelezen herkennen? Het team dat als eerste over de finish komt gaat naar huis met een geweldige prijs.
De eerste uitzending van Radio 10 Songfestivalquiz is nog niet online beschikbaar. Zet een wekker op Radio 10 Songfestivalquiz

(En je ontvangt een mail zodra er een uitzending van Radio 10 Songfestivalquiz online beschikbaar komt)
Nieuws over Radio 10 Songfestivalquiz
 • Radio 10 Songfestivalquiz - Gerard Ekdom maakt driedelige Songfestival-quiz voor SBS6

  Gerard Ekdom maakt driedelige Songfestival-quiz voor SBS6

  2-4-2021  Gerard Ekdom gaat in aanloop naar het Eurovisie Songfestival voor SBS6 een Songfestival-quiz presenteren. Drie zaterdagen op rij nemen verschillende oud-deelnemers en bekende Songfestival-fans het tegen elkaar op in een spin-off van het SBS6-programma De Top 4000 Muziekquiz.

  Met de quiz, die vanaf 1 mei te zien is, hoopt Ekdom de fans warm te maken voor het Songfestival. “Na drie avonden muzikale gezelligheid en thuis meespelen ben je op 22 mei meer dan ooit in de stemming voor de finale van het Songfestival. Ik kijk hier enorm naar uit”, aldus de Radio 10-dj.

  De kandidaten spelen een muzikaal bordspel, waarbij zij uiteenlopende vragen over het Songfestival moeten beantwoorden. Wie vanaf de start als eerste de finish haalt, wint en gaat naar huis met een mooie prijs. Welke oud-deelnemers en bekende fans meedoen, wordt later bekendgemaakt.
  Lees verder
Radio 10 Songfestivalquiz info
Over dit programma
 • Gerard Ekdom Gerard Ekdom presenteert nu Radio 10 Songfestivalquiz. Als presentator is Gerard Ekdom onder meer bekend van De Top 4000 Muziekquiz, Ekdom in de nacht, Fort Boyard, Join the Beat, Toppop 3, Serious Request Journaal en 3 on Stage. Gerard Ekdom… Bekijk volledig dossier