Uitzending
Pauw - 29-11-2018

29-11-2018

Pauw

2745 x bekeken | 1 reacties
5
Een jubileum voor John Williams. Hij viert als presentator de 100e aflevering van Help, Mijn Man Is Klusser! Het programma is dan ook één van de langstlopende hulpprogramma's van Nederland. De kijkcijfers nemen ieder jaar toe met een absoluut kijkcijferrecord in het laatste seizoen van 1,7 miljoen kijkers. Vanavond vertelt John Williams over het succes.

Voor het eerst gaat de NS individuele schadevergoedingen betalen aan overlevenden en nabestaanden van de Holocaust. De NS heeft in de oorlog meer dan honderdduizend Joden vervoerd in opdracht van de Duitse bezetter. Salo Muller, die bekend werd als de fysio van Ajax, is bijna zijn hele familie kwijtgeraakt in de oorlog. Hij verwijt de NS miljoenen te hebben verdiend aan het vervoer van Joden naar concentratiekamp Westerbork. Vanavond bij Pauw doet hij zijn verhaal.

De wereldberoemde foto van een 13-jarige Vincent van Gogh gold decennialang als een van de slechts twee foto's die van de schilder bestaan. In elke catalogus of biografie komt de jonge Vincent wel een keer voorbij. Maar uit forensisch onderzoek blijkt het hier niet om Vincent, maar om zijn broer Theo te gaan. Axel Rüger, directeur van het Van Gogh museum in Amsterdam, praat vanavond over de ontdekking.

Kim Putters, Ronald Samuels, Els Hauser, Martine Nijkamp en Jan Haneman over de werkende armen in Nederland.

In deze uitzending van Pauw waren John Williams, Kim Putters en Salo Muller te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 29 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie