Uitzending
Opsporing verzocht - 3-11-2009

3-11-2009

Opsporing verzocht

2071 x bekeken | 0 reacties
8
Zaandam: Gewapende overval juwelier
Donderdag 17 september overvallen twee donkergetinte jongens juwelier Paul Zonjee aan de Gedempte Gracht in Zaandam. Net na 13.00 uur komen de jongens de zaak binnen, waar op dat moment de twee eigenaren, drie verkoopsters en de bedrijfsleider aanwezig zijn. En van hen bedreigt het personeel met een mes en de ander slaat een vitrine in met een vuisthamer. Er zijn bewakingsbeelden van de overvallers.

Almere: Gewapende woningoverval
Dinsdag 13 oktober rond het middaguur wordt een 50-jarige vrouw uit Almere in haar huis aan de Clementistraat door een man overvallen. De inbreker staat plotseling achter haar, bedreigt haar met een vuurwapen en vraagt redelijk kalm om geld. Plotseling slaat zijn stemming om, sleurt de vrouw naar de bank, slaat haar meerdere malen met een vuurwapen tegen haar hoofd en bindt haar handen vast. Uiteindelijk weet de vrouw aan haar belager te ontsnappen.

Duiven: Poging moord/doodslag 89-jarige vrouw
Zaterdagochtend 19 september, om 0.30 uur treft de politie een bloedende vrouw van 89 jaar aan in haar woning in Duiven. De bejaarde vrouw is niet meer bij kennis en wordt meteen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw blijkt ernstig mishandeld. Een maand later ligt de vrouw nog steeds in coma en het is nog maar de vraag of zij ooit zal herstellen.


Overige zaken:

Amsterdam: Dodelijke schietpartij
Maandagavond 21 september wordt de negentienjarige Ishmael Gumbs doodgeschoten. Gumbs staat die maandagavond met een stel vrienden bij de speelplaats tussen de flats Kleiburg en Kruitberg als hij rond 19.00 uur onder het oog van spelende kinderen wordt neergeschoten. Hij overlijdt later in het ziekenhuis. De dood van Ishmael Gumbs

die ook wel bekendstond onder zijn rappersnaam Weezy- zorgt voor veel onrust en verdriet in de Bijlmer in
Aandacht voor de man die vermoedelijk Gumbs doodschoot.

Callantsoog: Gewelddadige dood
Dinsdagavond 20 oktober wordt de 55-jarige Samir Mosa in zijn restaurant De Visserman in Callantsoog doodgeschoten. Het slachtoffer is die avond rond 22.15 uur nog aanwezig in zijn zaak, samen met drie medewerkers, zijn volwassen dochter en negenjarig zoontje. Omstreeks dat tijdstip stappen drie gemaskerde mannen het restaurant binnen en bedreigen de medewerkers en de kinderen met vuurwapens. En van hen gaat naar het kantoortje waar Samir bezig is met de administratie. Daar wordt hij met grof geweld om het leven gebracht.

Mijdrecht: Vermissing Selma Ameziane
In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober 2004 verdween Selma op 26-jarige leeftijd vanuit haar woning aan de A.P. van Dishoeckstraat in Mijdrecht. Na die tijd werd er nooit meer iets van haar vernomen. In de uitzending van 2 juni 2009 besteedde Opsporing Verzocht al aandacht aan de vermissing van Selma Ameziane. De politie gaat er inmiddels vanuit dat ze om het leven is gebracht. Er is recent weer nieuwe informatie bekend geworden in deze zaak en daarom treedt de politie nu opnieuw naar buiten.

Bergen op Zoom: Woningoverval
Zondag 16 augustus, tussen 17.00 en 17.30 uur, is er een woning overvallen op de negende verdieping van de flat aan de Wierlaan in Bergen op Zoom. Op bewakingsbeelden is een man in een geel shirt te zien die via de galerij naar de andere zijde van de flat loopt en daar twee andere mannen en een vrouw binnenlaat. En terwijl de man in het gele shirt weer naar buitengaat, nemen de andere drie de lift naar boven. Nadat ze op de negende etage de overval hebben gepleegd komen de vrouw en twee mannen weer de lift uit en gaan naar buiten.

Presentatie: Sipke Jan Bousema, Anniko van Santen.

Deze uitzending van het programma Opsporing verzocht is uitgezonden op dinsdag 3 november door de AVRO. De presentatie was in handen van Anniko van Santen en Sipke Jan Bousema.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie