Uitzending
Op zoek naar god - 21-12-2010

21-12-2010

Op zoek naar god

7317 x bekeken | 0 reacties
7
Dennis in martial-art
De zoektocht brengt de drie bekende Nederlanders tot de uithoeken van de aarde met maar één doel: het vinden van God.Dennis ontmoet op het zonnige surfstrand van Californie Gary Kruger. Gary heeft zijn eigen martial-art sportschool. Hij daagt Dennis uit. Gary is overduidelijk het kleinere broertje van Dennis op vechtgebied, maar op het gebied van het geloof heeft Gary veel te vertellen. Of Dennis dat nu zo aanspreekt is de vraag?

Gordon verbijstert door tekening
Na de opnamen van de tweede aflevering, overleed de moeder van Gordon plotseling.
In de eerste aflevering werd het boeddhabeeld in zijn tuin vervangen door een Jezusbeeld. Gordon liet het beeld aan zijn moeder zien en filmde haar reactie met zijn eigen camera. Niet wetende dat dit de laatste video-opnames van zijn moeder zouden zijn... en vreemd genoeg ging het gesprek toen al over de dood. Gordon wordt enorm geraakt door een speciale voorstelling van zandtekenaar Gert van der Vijver. Gert tekent met zand op muziek. Gordon vindt het bizar hoe de tekeningen precies over zijn leven gaan.

Mooiste gift aan Lizelotte
Lizelotte wordt aan het werk gezet. Zij maakt samen met kunstenares Christa Rosier haar eigen schilderij over haar zoektocht naar God. En tegelijkertijd maakt Christa een speciaal schilderij voor Lizelotte. In een kerk bij Lizelotte om de hoek wordt het schilderij onthuld. Ze wordt diep ontroerd door de uitnodiging die van het schilderij uitgaat.

In deze uitzending van Op zoek naar god waren Lizelotte van Dijk, Dennis van der Geest, Christa Rosier en Gert van der Vijver te gast. Deze uitzending van het programma Op zoek naar god werd uitgezonden op dinsdag 21 december door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie