Uitzending
Onbevoegd Gezag - Youssef Guennoun van Stichting Connect

Youssef Guennoun van Stichting Connect

Onbevoegd Gezag

3-2-2013

| 2261 x bekeken | 0 reacties
6
Youssef Guennoun uit de Amsterdamse wijk Bos en Lommer is in zijn tienerjaren een typische straatjongen: veel hangen op straat, geen enkele school afgemaakt, botsingen met de politie.

Zijn toekomst zag er somber uit. Tot hij op zijn 15e inziet dat het zo niet langer kan. Hij vecht in z’n eentje tegen de vooroordelen die hij mede vanwege zijn Marokkaanse achtergrond tegenkomt en pakt alle mogelijke baantjes aan. Dat levert hem uiteindelijk een betrekking op bij een groot beveiligingsbedrijf, waar hij aan een mooie carrière begint.

Toch geeft hij die baan na een paar jaar op om hangjongeren in zijn buurt van de straat te halen. Vanaf 2008 – in de tijd dat de buurt als de ergste probleemwijk van Nederland te boek staat – zet hij zich met de stichting Connect fulltime in om probleemjongeren in de wijk aan te spreken, te coachen en te motiveren. Hij weet ze dusdanig enthousiast te maken, dat ze meedoen met Youssef’s Jeugd Preventie Team. Dat team houdt elke dag, avond en nacht toezicht in Bos en Lommer. Daarmee is Youssef een sleutelfiguur geworden voor het, beetje bij beetje, weghalen van het negatieve beeld dat jarenlang aan die wijk heeft gekleefd. Spreek elke willekeurige (en volgens velen overlast gevende) straatjongere aan en je hoort dat die alleen wil luisteren naar Youssef. Want iedereen kent Youssef, en Youssef kent iedereen.

Deze uitzending van het programma Onbevoegd Gezag met de titel Youssef Guennoun van Stichting Connect is uitgezonden op zondag 3 februari door NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie