Uitzending
Omrop Fryslan - Sjongfestival foar minderheidstalen

Sjongfestival foar minderheidstalen

Omrop Fryslan

1-1-2010

| 1165 x bekeken | 0 reacties
6
Liet International is hét songfestival voor nieuwe liedjes in een Europese minderheidstaal. Geen Engels dus, maar Sámi (Laps), Fries, Gaelic, Occitaans, Karelisch, Friulisch, Latgalisch, Asturisch, Sardisch en Platduits. De muziek is allesbehalve ouderwets, want de Sámi, Friezen, Schotten en Ieren spelen rock, en Dr. Drer en z'n CRC Posse van Sardinië spelen hiphop. Liet International is in 2002 ontwikkeld door de Friese Stichting Liet en is sindsdien uitgegroeid tot één van de belangrijkste eveneminten ter promotie van minderheidstalen. De deelnemers aan de zesde editie van Liet International zijn: Fiach (Ierland) De fofftig Penns (Duitsland) Dr. Drer en CRC Posse (Sardinië) Alfredo Gonzalez (Asturië) It Langstme en de Dea (Fryslân) Sattuma (Karelië) SomBy (Lapland) Sovvalniks (Letland) Lino Straulino (Friulië) Sunrise not Secular (Schotland) en Zine (Occitanië)

Deze uitzending van het programma Omrop Frysland met de titel Sjongfestival foar minderheidstalen is uitgezonden op vrijdag 1 januari.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee