Uitzending
NTR podium - De Sacre volgens Nézet-Séguin

De Sacre volgens Nézet-Séguin

NTR podium

26-5-2013

| 1312 x bekeken | 0 reacties
6
NTR PODIUM volgt het Rotterdams Philharmonisch Orkest dat onder leiding van hun chef dirigent Yannick Nézet-Séguin Le Sacre du printemps van Igor Stravinsky repeteert.

Op 29 mei 1913 ging Stravinksy’s Le Sacre du printemps in Parijs in première. De ontvangst werd legendarisch: zowel Stravinsky’s muziek als de choreografie van Vaslav Nijinsky brachten de Parijse toeschouwers in rep en roer. De voorstelling verliep dusdanig chaotisch dat de politie moest ingrijpen.

Honderd jaar later zijn de gemoederen inmiddels gesust, maar de kracht van Stravinsky’s compositie blijft onovertroffen. De Canadese chefdirigent Yannick Nézet-Séguin leidt zijn Rotterdams Philharmonisch Orkest door de intrigerende partituur van Le Sacre du printemps. En volgens ingewijden voltrekt er zich tijdens het repeteren altijd iets magisch bij Nézet-Séguin en zijn orkest.

Presentator Hans Haffmans krijgt de gelegenheid dit proces bij te wonen. We volgen orkestleden thuis, hoe studeren ze hun partij in? En hoe krijgt het stuk onder Nézet-Séguins handen zijn uiteindelijke vorm?

Deze uitzending van het programma NTR podium met de titel De Sacre volgens Nézet-Séguin is uitgezonden op zondag 26 mei door NTR. De presentatie was in handen van Hans Haffmans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie