Uitzending
Nieuwslicht - 3-2-2006

3-2-2006

Nieuwslicht

1303 x bekeken | 0 reacties
6
Door een simpele bacteriologische infectie verloor Joop Doornkamp zijn evenwichtsorganen, waardoor hij als een dronkenman door het leven zwalkt. Maar door de inspanningen van het evenwichtslab in Maastricht kan meneer Doornkamp met een evenwichtsprothese weer een rechte lijn aanhouden. In Japan wordt aan dezelfde technieken gewerkt, niet in het ziekenhuis maar in de entertainmentindustrie.

Pijn zit voor een belangrijk deel tussen je oren. De nieuwste wetenschappelijke inzichten leren dat mensen in staat zijn het gevoel van pijn sterk te verminderen door niet aan hun pijn te denken. Deze en andere manieren om pijn te bestrijden komen uitgebreid aan bod.

En verder: is Journaal-presentatrice Iwris Kelly terecht bang dat ze pukkels krijgt van het eten van varkensvlees? En hoe kan je een tennisbal stil in de lucht laten zweven?

Presentatie: Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Nieuwslicht is uitgezonden op vrijdag 3 februari door de VARA en Human. De presentatie was in handen van Iwris Kelly en Menno Bentveld.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie