Uitzending
Nieuwslicht - 11-2-2009

11-2-2009

Nieuwslicht

1130 x bekeken | 0 reacties
6
Drie nog nooit vertoonde manieren om uw laptopgeheimen te stelen. Met software die op het internet te vinden is, kan iedereen de geheimen van een laptop stelen. Medewerkers van het beveiligingsbedrijf Fox-IT laten drie nieuwe manieren zien: Met behulp van een usb-stick wordt alles op afstand leesbaar, met een omgebouwde mp3-speler kun je een beveiligde laptop binnen 1 minuut leeghalen en zelfs een laptop die uitstaat wordt gekraakt door het geheugen te bevriezen. ICT-hoogleraar Inald Lagendijk bevestigt de risico's en legt uit hoe de aanvallen in zijn werk gaan.

Operaties onder hypnose ook in Nederland? Menno Bentveld laat zich pijnigen. De Belgische koningin Fabiola werd recent geopereerd en verdoofd met behulp van hypnose. In Nederland wordt deze techniek niet gebruikt. Menno Bentveld vertrok daarom naar Luik om te achterhalen hoe hypnose bij operaties de pijn vermindert en de hersteltijd bekort. Hij onderzocht of hypnose ook bij hem werkt en liet zich pijnigen. Hoogleraar Steven Laureys onderzocht in een FMRI-scanner wat er in de hersenen gebeurde.

Topkok Pierre Wind in de shoarmazaak. Dodelijk vette patat en 'magere' rookworst blijken nog vetter dan een gehaktbal of hamburger! De Consumentenbond publiceerde binnen een week twee onderzoeken over foute vetten. Slechte vetten zorgen voor opeenhopingen van cholesterol in ons bloed waardoor we eerder een hartaanval krijgen. Pierre Wind gaat naar de shoarmazaak van Omar Youssef om verantwoord patat te bakken. Prof. Martijn Katan speurt in de supermarkt naar nog meer foute vetten.

Ook zwakbegaafden kunnen goede ouders zijn. De baby Henricus uit Geldermalsen moet van de rechtbank bij een pleeggezin blijven, omdat zijn ouders niet slim genoeg zouden zijn om goed voor hun kind te zorgen. Dat is opmerkelijk, want volgens wetenschappers kunnen ook verstandelijk gehandicapte ouders met de juiste begeleiding best leren hoe ze een kind moeten opvoeden. Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam proberen ze te bewijzen dat ook

Presentatie: Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Nieuwslicht is uitgezonden op woensdag 11 februari door de VARA en Human. Te gast waren Pierre Wind en Martijn Katan. De presentatie was in handen van Menno Bentveld.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee