27-3-2008
1311 x bekeken | 0 reacties
Hoe gaan slachthuizen met ons vlees om?
Minister Verburg van Landbouw wil de misstanden in de vleessector nader onderzoeken. De Tweede Kamer hield gisteren hierover een hoorzitting. Een van de sprekers was klokkenluider Robert Vreven. Tot anderhalf jaar geleden was hij gedurende twee jaar keuringsassistent bij vier slachterijen. Hier zag hij zwaar uitgeputte dieren, dieren met gebroken poten en zelfs dode dieren aangevoerd worden; dieren die eigenlijk niet getransporteerd mogen worden. De keuring van de dieren verliep ook niet volgens de regels en commentaar van de keurders werd niet geduld. Netwerk sprak met Vreven over de manier waarop slachthuizen omgaan met ons vlees. Tevens vroeg Netwerk om commentaar van slachthuis Vitelco in Den Bosch, waar volgens Vreven misstanden voorkwamen.
De eenzame dood
In een haastige maatschappij kan het voorkomen dat mensen een eenzame dood sterven. Dit overkwam de 74-jarige Eddie de Witt, die afgelopen februari pas na vijf maanden na zijn overlijden in zijn woning in IJmuiden gevonden werd, en de 61-jarige Jaap Verwoerd, die in september dood gevonden werd in zijn huis in Baarn toen hij daar al een maand lag. Buren en kennissen geven als verklaring dat ze vooral met zichzelf bezig zijn en niet zien of de gordijnen nog open gaan. Hoe kan het dat mensen zo lang dood in hun huis kunnen liggen, zonder dat iemand het merkt? In Netwerk een reconstructie van de levens van deze eenzaam gestorven mensen.
Presentatie: André Zwartbol.
Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 27 maart door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van André Zwartbol.
Item is niet meer te bekijken