Uitzending
NCRV Natuurlijk - Nederland onder water - Zeeland en Dordrecht

Zeeland en Dordrecht

NCRV Natuurlijk - Nederland onder water

28-10-2008

| 1079 x bekeken | 0 reacties
6
Met de verwachte klimaatveranderingen kun je in het zuidwesten van Nederland flinke problemen verwachten. In Dordrecht wordt hier bij stadsuitbreidingen nu al rekening mee gehouden. Zo wordt bouwgrond niet opgehoogd, maar krijgt het water juist een rol. We spreken hierover met onder anderen de intitiatiefnemers Ellen Kelder van de gemeente Dordrecht en hoogleraar stedelijk water Chris Zevenbergen (Unesco Instituut voor Water Educatie). We gaan ook op stap met promovendus Teun Terpstra van de TU Twente. Hij onderzoekt hoe mensen in onze tijd tegen overstromingsrisico’s aankijken. Circa 95% van de mensen kan het niet schelen. "Nederland zal overstromen, ondanks de veiligheidsmaatregelen. We weten alleen niet wanneer. Het kan over honderd jaar zijn, misschien eerder of later." Tot slot gaan we naar het Volkerak. Sinds de aanleg van de Deltawerken is het water afgesloten van zee. Hierdoor ontstonden grote problemen met blauwalg. Wetenschapper Jef Huisman van de Universiteit van Amsterdam laat zijn licht schijnen over deze moderne natuurkwaal, die ook nog eens toeneemt door de klimaatveranderingen.

Deze uitzending van het programma NCRV Natuurlijk - Nederland onder water met de titel Zeeland en Dordrecht is uitgezonden op dinsdag 28 oktober.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee