Uitzending
Moraalridders - Willibrord Davids, ds. Arie van der Veer en Judy Bralds

Willibrord Davids, ds. Arie van der Veer en Judy Bralds

Moraalridders

19-1-2010

| 2207 x bekeken | 0 reacties
7
Bij de overhandiging van zijn rapport vorige week noemde commissievoorzitter Willibrord Davids de inval in Irak een echec. Daarmee zette hij de toon én deed hij misschien wel meer dan hem gevraagd was... Commissievoorzitter Davids gaf niet alleen de feiten, maar gaf ook een oordeel over die feiten. Ging hij daarmee niet te ver? En de kritische reactie van premier Balkenende op een aantal conclusies van het rapport noemde Davids niet zuiver. Wat bedoelde hij daar precies mee?

Morgen wordt Davids gehoord door de Tweede Kamer. Daarna is hij te gast in Moraalridders.

Ds. Arie vd Veer: Waar was God in Haïti?
En dominee Arie van der Veer over Haïti: Hoe moet dit land verder na de verwoestende aardbeving van vorige week? Een heel land in puin, misschien wel 100.000 doden. Vast in het puin getuigden mensen van hun geloof in Jezus. Anderen zingen aan de ziekenhuisbedden tot God. Maar waar was God ten tijde van de aardbeving in Haïti?

Judy Bralds is kritisch over versnelde adoptie
Judy Bralds van stichting Haïticontact, zet grote vraagtekens bij de grootschalige adoptie van meer dan honderd kinderen naar Nederland. Zelf is hij geadopteerd op zijn negende en nog steeds merkt hij daarvan de effecten. Levens redden is prima, zegt hij, maar hoe zal het hen in de toekomst vergaan, losgetrokken van hun roots? Een kritische kanttekening van een Haïtiaanse Nederlander.

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Willibrord Davids, ds. Arie van der Veer en Judy Bralds is uitgezonden op dinsdag 19 januari door de EO. Te gast was Arie van der Veer. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee