Uitzending
Moraalridders - André Rouvoet, Astrid Joosten, Cor Mennen

André Rouvoet, Astrid Joosten, Cor Mennen

Moraalridders

9-3-2010

| 1419 x bekeken | 0 reacties
8
In Moraalridders demissionair vice-premier André Rouvoet over het nieuwe verkiezingsprogramma van de ChristenUnie en pastoor Cor Mennen die nog steeds van mening is dat homo's niet deel mogen nemen aan de communie.

André Rouvoet
André Rouvoet is er snel bij. Terwijl andere partijen nog proberen bij te komen van de val van het kabinet en de gemeenteraadsverkiezingen presenteert de ChristenUnie alweer een nieuw verkiezingsprogramma. Het stuk ademt de geur van het coalitieakkoord van de laatste drie jaar. En de belangrijkste wens van de CU lijkt dan ook: doorgaan op de ingeslagen weg.Maar heeft de kiezer juist daar niet genoeg van? En waarom maakt de ChristenUnie als enige van de drie voormalige coalitiepartijen het beleid van de laatste jaren tot inzet voor de verkiezingen?> Meer over deze gast

Astrid Joosten
Vara-presentatrice Astrid Joosten interviewde vrouwen en mannen die verzeild raakten in een 'verboden' liefde. De verhalen tekende ze op in haar nieuwe boek 'Onmogelijke liefdes'.

Vanavond vertelt Astrid in Moraalridders hoe ze ertoe kwam weer een boek over dit thema te schrijven. Wat vindt ze van mensen die een buitenechtelijke relatie hebben en heeft ze een verklaring waarom mensen het zichzelf en hun dierbaren zo moeilijk maken? Kortom: heeft ze er zelf ook en 'moreel' oordeel over?

Boekinfo
Joosten, Astrid, Onmogelijke Liefdes, Uitgeverij Prometheus, Amsterdam 2010 | € 15,00 | ISBN 9789 0446 149 92> Meer informatie over deze titel

Cor Mennen
Cor Mennen, pastoor in Oss, vindt dat zijn eigen bisschoppen door de knieën zijn gegaan voor de roze maffia uit Amsterdam. Hij is absoluut niet blij met de gesuste ruzie tussen het COC en bisschop Hurkmans over de inmiddels beruchte hostirel. Mennen vindt dat de kerk praktiserende homo's de communie moeten weigeren en beschuldigde bovendien zijn eigen bisschop Hurkmans van leugens .

Wat is er aan de hand in de katholieke kerk? In een week waarin grootschalig kindermisbruik aan het licht komt, vechten pastoors elkaar de tent uit over homo's. In Moraalridders: pastoor Cor Mennen.> Meer over deze gast

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel André Rouvoet, Astrid Joosten, Cor Mennen is uitgezonden op dinsdag 9 maart door de EO. Te gast waren Astrid Joosten en André Rouvoet. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie