Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Mijn Leven in Puin - Nieuw seizoen Mijn Leven In Puin

Nieuw seizoen Mijn Leven In Puin

Mijn Leven in Puin

19-2-2016

| 180 x bekeken | 0 reacties
5

Een verzamelstoornis, ook vaak hoarding genoemd, is een ernstig probleem. Mensen met deze stoornis hebben te maken met een dieperliggende issue en daarvoor behandeling nodig hebben. Daarom biedt alleen even opruimen geen oplossing en mag de nodige hulp zeker niet ontbreken. In een nieuw seizoen van Mijn Leven in Puin, vanaf woensdag 2 maart te zien bij RTL 4, helpen Lieke van Lexmond, Jory Schoondermark en Henk Plenter mensen met een verzamelstoornis om samen tot een langetermijnoplossing te komen.

Dit seizoen komen uiteenlopende vormen van verzamelstoornissen voorbij. Zo kan een vader niets van zijn dochtertje weggooien. Hij bewaart praktisch alles wat zijn dochter heeft aangeraakt en doet dit al sinds haar geboorte. Het huis is onbegaanbaar en de relatie met zijn vrouw staat op het spel. De kijker maakt ook kennis met een zoon die zijn vader laat kiezen tussen hem en de spullen. Een man met twee dochters heeft van zijn huis een opslagplaats gemaakt voor spullen die hij ooit denkt te verkopen, maar uiteindelijk blijkt dat alle spullen waardeloos zijn.

Het team van Mijn Leven In Puin werkt samen met het Altrecht Academisch Angstcentrum, onderdeel van Altrecht GGZ. Dit is een van weinige GGZ-instellingen in het land waar problematische verzamelaars structureel behandeling krijgen.

Eerdere afleveringen nog eens kijken? Je kunt ze gratis en voor niets terugzien via TVblik! Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie