Anne-Mar wordt het bos ingestuurd en heeft een boeiende ontmoeting met Marlies. De kokende boerinnen zijn nog steeds op bezoek bij Anita en worden getrakteerd op stoofaal. Herman gaat op bezoek bij Jaap Korteweg, de vegetarische slager.Anne Mar wordt het bos ingestuurd en heeft een boeiende ontmoeting met Marlies. In de huidige
snelle maatschappij zijn we eigenlijk vergeten dat er in de natuur om ons heen helende kruiden te vinden zijn. Marlies kweekt, rondom haar strobalen huis, een keur aan kruiden die ze op een ambachtelijk manier verwerkt in diverse producten.
De 'Wat de boerin niet kent'-kookwedstrijd is reeds begonnen. De boerinnen zijn nog steeds op bezoek bij Anita en worden getrakteerd op stoofaal. Met dit typische streekgerecht hoopt Anita punten te scoren bij de overige boerinnen om zo kans te maken op de Gouden Klomp Troffee.
Herman gaat op bezoek bij Jaap Korteweg, de vegetarische slager. Bij de productie van vlees komt heel wat kijken. Denk aan het dierenwelzijn, het kappen van oerwoud voor landbouwgrond en de chemische middelen die vaak worden gebruikt. Dit moest toch zeker anders kunnen? Ja! Het kan anders. Jaap experimenteerde met de lupineboon en ontwikkelde producten dat er uitzien als vlees, smaken als vlees en een bite hebben als vlees. Plantaardig vlees waar een doorgewinterde carnivoor maar al te graag zijn tanden in zet.
In deze uitzending van Melk & Honing was
Herman Wegter te gast. De presentatie was in handen van
Marion Lutke,
Herman Wegter en
Anne-Mar Zwart. Deze uitzending van het programma Melk & Honing met de titel Het strobalen huis, de stoofaal en de vegetarische slager werd uitgezonden op vrijdag 16 maart door de EO.