Eetbare insecten en biologische tuiners
6-4-2012
| 1679 x bekeken | 1 reacties
Ze zijn eiwitrijk, ze worden duurzaam gekweekt en zijn misschien wel de vleesvervangers van de toekomst. Insecten! Verder: de biologische tuinders Frodo en Piet ontdekten een Drentse oerbacterie.Marieke kweekt insecten, maar zijn wij Nederlanders niet veel te nuchter om insecten te gaan eten of bestellen we binnenkort zonder twijfel een krekelkroket? Anne Mar neemt de proef of de som.
De boerinnen reizen vandaag naar het gezellige Brabant, waar ze hartelijk ontvangen worden door boerin Franca. Vandaag worden ze getrakteerd op een typische Brabantse Bruiloftssoep.
Herman heeft een boeiende ontmoeting in Wapserveen. Tuinder Frodo en zijn blinde vader Piet laten zien dat de natuurlijke processen in een tuin van grote waarde zijn voor het verbouwen van groenten. Ook ontdekten ze de Drentse oerbacterie, een succesformule voor vruchtbare grond en zeer smakelijke gewassen.
Anne-Mar Zwart en Herman Wegter gaan het land in om mensen te bezoeken die het roer hebben omgegooid en hun bestaan op een gezonde en/of duurzame manier inrichten. Naast leuke gesprekken en interessante ontdekkingen komt iedere uitzending het nieuwe item 'Wat de boerin niet kent...' terug. Tijdens de tien afleveringen koken vijf boerinnen om de beurt voor elkaar, waarna de anderen de maaltijd beoordelen.
Deze uitzending van het programma Melk & Honing met de titel Eetbare insecten en biologische tuiners is uitgezonden op vrijdag 6 april door de EO. De presentatie was in handen van Herman Wegter en Anne-Mar Zwart.
Reacties op deze uitzending
-
blikker27351
26-8-2012 14:25
Het is onvermijdelijk dat we wereldwijd aan de 'fruit de terre' gaan, Insecten eten is duurzaam!
Lees meer op http://www.duurzaaminsecteneten.nl
En daarbij het is nog lekker ook... Het smaakt naar nootjes, maar dan met pootjes ;-)