De brandnetelkleding, fietsenbonenstamppot en het zeewier
30-3-2012
| 2246 x bekeken | 0 reacties
Anne-Mar ontdekt dat de brandnetel zich goed leent voor het duurzaam produceren van kleding. Boerin Dycke kookt het 'Achterhoekse Fietsenbonenstampot'. Herman ontmoet Agnes die zeewier gebruikt als gezonde en lekkere smaakmaker.Katoen is de meest bekende grondstof die wordt gebruikt bij het produceren van kleding. Anne-Mar begeeft zich in een 'netelige' situatie en ontdekt dat het plantje waar we normaal gesproken zo'n jeuk van krijgen, zich uitermate goed leent voor het duurzaam produceren van kleding.
Carla Wobma en haar man Bob Crébas waren ooit de eigenaren van Marktplaats en verdienden miljoenen met de verkoop van deze bekende verkoopsite.
Carla werd verliefd op de fijne vezels van de brandnetelplant en lanceerde, samen met haar gezin, een milieuvriendelijke kledinglijn met dit stekelige plantje.
De boerinnen zijn nog steeds te gast bij Dycke. Zij vergaarde samen met boer Jos landelijke bekendheid in het programma Boer zoekt Vrouw. Voor het diner staat Dycke's 'Achterhoekse Fietsenbonenstamppot' op het menu. Blijft Dycke door dit streekgerecht in de race voor de Gouden Klomp?
Bij zeewier denken we vaak eerst aan sushi of aan een glibberig plantje uit zee. Maar zeewier is zoveel meer dan dat. Herman haalt een frisse neus aan zee en heeft een ontmoeting met Agnes. Zij ontwikkelde jaren geleden haar fascinatie voor zeewier, begon met experimenteren en ontdekte de vele mogelijkheden om zeewier te gebruiken als zeer gezonde en lekkere smaakmaker.
Deze uitzending van het programma Melk & Honing met de titel De brandnetelkleding, fietsenbonenstamppot en het zeewier is uitgezonden op vrijdag 30 maart door de EO. Te gast was Bob Crébas. De presentatie was in handen van Marion Lutke, Herman Wegter en Anne-Mar Zwart.