Programma
Mag Ik Jullie Oma Zijn?

Mag Ik Jullie Oma Zijn?

8
Mag Ik Jullie Oma Zijn? is een programma bij SBS6. In dit programma helpt Kim-Lian van der Meij oudere mensen die kleinkinderen in hun leven missen. Tegelijkertijd helpt ze gezinnen die juist grootouders in hun leven missen. Kim-Lian probeert deze mensen bij elkaar te krijgen op basis van hun wensen en behoeftes. Zodat ze samen een nieuwe familie kunnen worden. In elke aflevering volgen we de zoektocht van één toekomstige opa of oma. Door met een aantal gezinnen op uitjes te gaan ervaren ze of er een klik is met het gezin. Na een mooie dag vol avontuur, ontmoetingen en leuke activiteiten moet de oudere beslissen bij welk gezin hij of zij voortaan als opa of oma wil zijn, en dus de vraag stelt: Mag ik jullie oma zijn?
 • Mag Ik Jullie Oma Zijn?

  1353 x bekeken | 11-12-2018
  Mag Ik Jullie Oma Zijn? - Aflevering 4
  8
  In de laatste aflevering van Mag Ik Jullie Oma Zijn zoeken oma Coby en opa Ruud een gezin waar zij grootouders van mogen worden. Het stel heeft de nodige tegenslagen gehad in het leven, waardoor kinderen er tot hun... Bekijk uitzending
 • Mag Ik Jullie Oma Zijn?

  1425 x bekeken | 4-12-2018
  Mag Ik Jullie Oma Zijn? - Aflevering 3
  8
  Opnieuw leren lachen: dat is wat de 74-jarige Anneliese het liefst wil. Ze ziet zichzelf als een echt gezelschapsmens, maar door een ongelukkig huwelijk en weinig sociale contacten wil het er maar niet uitkomen.... Bekijk uitzending
 • Mag Ik Jullie Oma Zijn?

  1908 x bekeken | 27-11-2018
  Mag Ik Jullie Oma Zijn? - Aflevering 2
  7
  De 81-jarige Joke verloor haar ene zoon bij een treinongeluk, en haar andere zoon verhuisde onlangs naar Tenerife om een nieuw leven op te bouwen. Tot zijn emigratie zag ze haar zoon bijna dagelijks, maar nu woont hij... Bekijk uitzending
 • Mag Ik Jullie Oma Zijn?

  2670 x bekeken | 20-11-2018
  Mag Ik Jullie Oma Zijn? - Aflevering 1
  8
  De 69-jarige Marijke heeft tien jaar lang voor haar inmiddels overleden man gezorgd, die aan Alzheimer leed. In die periode heeft ze zichzelf flink weggecijferd en sinds het overlijden voelt ze zich erg eenzaam. Marijke... Bekijk uitzending
Nieuws over Mag Ik Jullie Oma Zijn?
 • Mag Ik Jullie Oma Zijn? - Kim-Lian van der Meij presenteert

  Kim-Lian van der Meij presenteert

  20-11-2018

  Kim-Lian van der Meij koppelt in het nieuwe SBS6-programma Mag ik jullie oma zijn? eenzame ouderen aan jongere gezinnen. Kim-Lian maakt vanaf vanavond in het nieuwe tv-programma kennis met de eenzame ouderen en gaat daarna op bezoek bij jonge gezinnen zonder opa of oma.

  De echte oma of opa van de families zijn vaak overleden en de families zouden graag een nieuwe oma of opa willen. De ouderen mogen uit alle aanmeldingen een aantal gezinnen uitkiezen met wie zij op stap willen, waarna zij een gezin de eindvraag ‘Mag ik jullie oma zijn?’ mogen stellen.

  “Het meest verdrietig word ik als ik andere oma’s hun kleinkinderen beet zie pakken en ik me realiseer dat ik dit nooit zal hebben”, zegt de 81-jarige deelnemer Joke. “Ik heb zoveel liefde en ruimte om te geven, maar niemand om het mee te delen”, aldus de 69-jarige weduwe Marijke.
  Lees verder
 • Mag Ik Jullie Oma Zijn? - Kim-Lian van der Meij presenteert Mag ik Jullie Oma zijn?

  Kim-Lian van der Meij presenteert Mag ik Jullie Oma zijn?

  30-9-2018  Kim-Lian van der Meij gaat voor SBS6 ouderen koppelen aan gezinnen die een grootouder missen. De ouderen in het SBS6-programma missen kleinkinderen en de gezinnen missen grootouders. Kim-Lian neemt de taak op zich om deze partijen op basis van hun wensen aan elkaar te koppelen.

  Kim-Lian ontmoet 60-plussers die weinig familie hebben of hun kinderen en/of kleinkinderen niet meer zien. SBS6 koppelt hen aan nieuwe gezinnen, omdat de ouderen vaak op zien tegen de feestdagen, verjaardagen of zondagen, omdat ze het gevoel van warmte en gezelligheid missen.

  Elke aflevering volgt Kim-Lian één toekomstige opa of oma, die met verschillende gezinnen uitjes onderneemt om uit te zoeken met wie hij of zij de beste klik heeft. Na een mooi avontuur, is het aan de oudere om te beslissen bij welk gezin hij of zij voortaan als opa of oma door het leven wil gaan.
  Lees verder