De hel van de haute cuisine
14-2-2009
| 1632 x bekeken | 0 reacties
Tiener Jonathan Karpathios wilde nergens voor deugen. Toen hij voor de zoveelste keer van school was gestuurd kon hij kiezen. Of naar een internaat, óf naar een hele strenge koksschool. Hij koos voor het laatste en dat bleek een schot in de roos. Ondanks het harde werken, waardoor er vrijwel geen tijd overbleef voor een leven naast school, werd Jonathan steeds enthousiaster over het vak. Hij had ineens iets gevonden waar hij goed in was. De tarte tatin leerde hij in Engeland maken bij topkok Pierre Kofman, waar hij op een goeie dag gewoon in de keuken is bijgeschoven. Inmiddels is hij 30 en heeft zijn eigen restaurant. Met gemengde gevoelens denkt hij terug aan de harde maar doeltreffende leerschool.
Regie: Heddy Honigmann.
Deze uitzending van het programma Liefde gaat door de maag met de titel De hel van de haute cuisine is uitgezonden op zaterdag 14 februari door Human.