Uitzending
Kunststof TV - Jack Wouterse, Cor Bakker, Eva-Maria Westbroek

Jack Wouterse, Cor Bakker, Eva-Maria Westbroek

Kunststof TV

11-4-2010

| 1923 x bekeken | 0 reacties
6
Jack Wouterse
‘Hij is groot, hij is dik en hij is bruut’: acteur Jack Wouterse speelt King Lear. ‘Een heftige koning Lear in een al even beestachtige enscenering.’ Zo schrijft de Volkskrant. Het zal niet verbazen. Of hij nu op de planken staat of voor de camera, of hij nu een hoorspel inspreekt of in een dansvoorstelling figureert, – Jack Wouterse acteert of het een lust is. Het leverde hem een Gouden Kalf op voor zijn rol in Suzy Q en onvergetelijke momenten in De Noordelingen van Alex van Warmerdam en de televisieserie All Stars. Dat belooft veel goeds voor zijn King Lear bij het RO Theater.

Cor Bakker
U kent pianist Cor Bakker natuurlijk als de muzikale side kick van Paul de Leeuw. Maar Cor Bakker is ook solo zeer succesvol. Vijfentwintig jaar zit hij in het vak. En dat moet gevierd met een nieuw album en een gelijknamige theatertour: Elettra. Na de zigeunermuziek van Cor goes Gipsy, en de musical- en filmmelodieën van A Time for Love (1999) keert Cor Bakker met het jubileumalbum Elettra terug naar zijn roots: de jazz. Met alleen composities van eigen hand. Een bijzonder album dus. Van een bijzonder pianist.

Eva-Maria Westbroek
Sopraan Eva-Maria Westbroek is in Nederland te bewonderen, en dat is bijzonder. De gevierde operazangeres speelt de rol van waarzegster Cassandre in Les Troyens van Hector Berlioz. Tot begin mei te zien bij de Nederlandse Opera in Amsterdam. Het verhaal speelt zich af net na de Griekse belegering van Troje met een hoofdrol voor het beroemde houten paard. Westbroek trok na haar studie aan het conservatorium in Den Haag meteen de wereld in. Ze zong bij de beste operagezelschappen en op de belangrijkste operafestivals ter wereld. Met een koffer vol prijzen en lofuitingen is ze nu even terug bij de Nederlandse Opera. Om daarna meteen weer door te reizen. Want ze is dit jaar ook nog te zien in Elektra op de Salzburger Festspiele en debuterend als Sieglinde in Die Walküre bij de New York Metropolitan Opera.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Jack Wouterse, Cor Bakker, Eva-Maria Westbroek is uitgezonden op zondag 11 april door de NPS. Te gast waren Cor Bakker, Eva-Maria Westbroek en Jack Wouterse.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie