Uitzending
Kunststof TV - Humphrey Campbell, Joke van Leeuwen, Wim Pijbes

Humphrey Campbell, Joke van Leeuwen, Wim Pijbes

Kunststof TV

31-1-2010

| 2187 x bekeken | 0 reacties
6
Humphrey Campbell, Joke van Leeuwen, Wim Pijbes

Humphrey Campbell
Het is een tijdje geleden dat Humphrey Campbell zelf als zanger naar voren trad. Maar zijn nieuwe programma The Singer belooft veel goeds. Campbell gaat aan de slag met zijn favoriete componisten. Hij brengt een ode aan Nat King Cole, Count Basie, Frank Sinatra, Quincy Jones, Al Jarreau, George Benson en Stevie Wonder. Campbell wint in 1973 een muziekfestival in Suriname en wint een tour door Europa. Hij blijft in Nederland hangen en studeert in 1982 af aan het conservatorium in Hilversum en in 1987 als docerend musicus. Hij gaat lesgeven maar treedt ook zelf op: in A Night At The Cotton Club, als Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 1992 (Wijs Me De Weg), en in de groep CCCampbell met zijn broers. Sinds eind jaren negentig werkt hij vooral als producer. Maar nu dus gelukkig ook weer op de voorgrond.
The Singer

Joke van Leeuwen
Joke van Leeuwen schrijft proza voor kinderen en volwassenen, poŽzie, tekent en schildert en maakt theaterprogramma's. Haar dichtbundel Wuif De Mussen (2006) werd genomineerd voor de VSB PoŽzieprijs. Van Leeuwen studeerde grafische kunsten in Antwerpen en dat is in haar werk te merken. Haar roman Alles Nieuw (2009) (longlist voor de Libris- en shortlist voor de Ako Literatuurprijs) is rijkelijk voorzien van tekeningen. En ook in haar functie als stadsdichter van Antwerpen (2008-2010) zocht ze de verbeelding. Fraai te zien in Hoe is 't. Gedichten in 't Stad, dat eind januari verschijnt. Haar bekendste kinderboek Iep! (1996) is nu verfilmd en komt binnenkort in de bioscoop. En of het allemaal nog niet genoeg is ontvangt Joke van Leeuwen de Gouden Ganzenveer 2010 voor haar bijdrage aan het geschreven
en gedrukte woord.
Joke van Leeuwen
Iep

Wim Pijbes
Wim Pijbes is directeur van het Rijksmuseum. Dat het museum wordt verbouwd is geen geheim. Maar hoe krijgt de herinrichting vorm? Wat voor museum moet het 'nieuwe' Rijksmuseum worden? (Pijbes' eerste aankoop is een blote billenjurk van Marlies Dekkers). Wat voor functie krijgt het museum? Pijbes gaat het allemaal vertellen. Gelukkig mochten we ook binnenkijken. In een reportage is te zien hoe eeuwenoude decoraties worden gerestaureerd.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Humphrey Campbell, Joke van Leeuwen, Wim Pijbes is uitgezonden op zondag 31 januari door de NPS. Te gast waren Humphrey Campbell, Joke van Leeuwen en Wim Pijbes.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie