Uitzending
Kunststof TV - 8-3-2009

8-3-2009

Kunststof TV

1339 x bekeken | 0 reacties
6
Saskia Noort
Afgelopen vrijdag verscheen van schrijfster en columniste Saskia Noort de nieuwe thriller De Verbouwing, en nu al een succes. Niet zo gek trouwens, want van haar vorige drie thrillers werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. In De Verbouwing vertelt Noort over de succesvolle plastisch chirurg Mathilde die vreselijk in de problemen komt als haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis vastloopt. Twee eerdere thrillers, De Eetclub en Terug naar de Kust verschenen in Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Rusland én worden verfilmd. Saskia Noort schrijft columns in VT Wonen, Playboy en Linda.

Huub Stapel
Er is bijna geen beginnen aan. Acteur Huub Stapel heeft in zoveel films, televisieseries en theaterstukken gespeeld, opsommen duurt eindeloos. We noemen zijn doorbraak in De Lift, als nieuwsgierige monteur in de thriller van Dick Maas; de films Amsterdamned, Van God Los, Flodder en Van de koele meren des doods. Hij speelde Ed van Thijn in de tv-serie Retour Den Haag, in Wet & Waan, De Partizanen en Willem van Oranje. Momenteel deelt Stapel het toneel met Sjoerd Pleijsier en Victor Löw in ART, over een wankelende vriendschap omdat één van hen een krankzinnig bedrag neertelt voor een wit schilderij.

Sieb Posthuma
Sieb Posthuma is illustrator vooral van kinderboeken, maar zeker niet alleen. Hij ontwierp in 2005 het decor voor het Diaghilevfestival in Groningen. Andere volwassenen kennen zijn tekeningen in HP De Tijd en NRC Handelsblad. Of ze kennen gewoon zijn verhalen over het hondje Rintje. Of zijn illustraties in de kinderboeken Ik en mijn Monster, De Heldendaden van Don Quichotte, of Mannetje Jas. Zijn werk wordt ook uitgebracht in Amerika, Japan, Brazilië en Duitsland en is meerdere malen bekroond. In de Openbare Bibliotheek van Amsterdam zijn, vanwege de Boekenweek, vanaf 13 maart fabeldierillustraties te zien uit het boek Boven In Een Groene Linde Zat een

Boris
Natuurlijk: zanger Boris won Idols in 2004, maar dat lijkt inmiddels lang en ver weg. Zeker als je naar zijn ontwikkelingen als muzikant kijkt. Boris weet wat hij wil en kan dat ook nog eens goed omzetten in voortreffelijke soul. In 2005 werd hij genomineerd voor een Edison voor beste zanger en in 2007 won hij de Edison Jazzism Publieksprijs. Onlangs verscheen zijn derde album Live My Life. Boris: 'Het gaat over hoe ik dingen beleef, hoe ik bepaalde gebeurtenissen zie. Ik wilde dit keer meer over mijn eigen leven schrijven en dicht bij mezelf blijven'. Natuurlijk gaat Boris in Kunststof TV laten horen wat hij kan.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 8 maart door de NPS. Te gast waren Huub Stapel, Saskia Noort, Boris Titulaer en Sjoerd Pleijsier.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie