Uitzending
Kunststof TV - 30-11-2008

30-11-2008

Kunststof TV

1008 x bekeken | 0 reacties
5
Jan Siebelink
Jan Siebelink, oud leraar Frans en schrijver van meer dan dertig boeken. Zijn grootste succes tot nu toe is Knielen op een bed violen. Er zijn er een half miljoen van verkocht. In 2005 won Siebelink er de AKO-literatuurprijs mee. In zijn nieuwe boek Suezkade beschrijft Siebelink hoe een ambitieuze leraar Frans steeds verder in de problemen komt. Voor Kunststof TV ging Jan Siebelink naar de film Entre les murs (Gouden Palm 2008) over een leraar op een school in een zwarte wijk van Parijs. Vanaf eind november draait de film ook in Nederland.
Entre les murs
Jan Siebelink

G Reinders
Zanger G Reinders krijgt deze week een Edison voor Wereldmuziek. Het leuke is dat zijn wereldmuziek gewoon uit Limburg komt. Reinders nam met blaasorkesten uit het hele land een cd op. De titel zegt het al: Blaos mich 't landj door. In Kunststof TV vertelt Reinders over dit bijzondere project. Uiteraard gaat ook het dak er af, want Reinders gaat spelen met de 54 man sterke muziekvereniging De Bazuin uit het Friese Tzummarum.
G Reinders

Esther Verhoef
Schrijfster Esther Verhoef maakt eerst furore met haar informatieve boeken over huisdieren. Ze verkocht er wereldwijd zo'n 4,5 miljoen! Maar of het niet genoeg is gooide de schrijfster het over een andere boeg: ze begon thrillers te schrijven. In 2003 debuteerde ze met Onrust (nominatie Gouden Strop). Opvolger Onder Druk won de Vlaamse 'Diamanten Kogel 2005'. En een jaar later kreeg Verhoef met Rendez-vous een nominatie voor de NS Publieksprijs. Verhoef mag zich inmiddels de populairste thrillerauteur van Nederland noemen. Deze week verschijnt haar nieuwste boek Alles te verliezen.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 30 november door de NPS. Te gast waren Esther Verhoef, Jan Siebelink en G Reinders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie