Uitzending
Kunststof TV - 27-12-2009

27-12-2009

Kunststof TV

1809 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Gijs Scholten van Aschat, Malou Gorter, Jan Pieter Koch, Niek Barendsen, Ellen Pieters

The Sound Of Music
Edelweiss, Do-Re-Mi, waarschijnlijk bent u al aan het zingen. Wat is dat toch? Waarom blijft The Sound Of Music ons eindeloos fascineren? Waarom vallen we keer op keer als een blok voor de film én de muziek. Musicoloog Jan Pieter Koch heeft er een studie van gemaakt. In Kunststof TV ontleedt hij het geheim van de The Sound Of Music.
The Sound of Music Trailer

Annie M.G. Schmidt
Op 3 januari begint de zevendelige tv-serie Annie M.G. (NPS/Vara) over Nederland bekendste en populairste (kinder)boekenschrijfster (Jip en Janneke, Abeltje, Minoes, Otje). Ook schreef ze columns, cabaret en teksten voor radio en tv. Legendarisch is haar tv-serie Ja Zuster Nee Zuster. Twee hoofdrolspelers uit de serie Annie M.G. zijn te gast bij Kunststof TV: Malou Gorter (zij is één van de drie actrices die Annie M.G. Schmidt speelt) en Gijs Scholten van Aschat (hij speelt Annie’s partner Dick van Duyn).
Annie M.G.

Malou Gorter
Acrice Malou Gorter was verbonden aan Het NoordNederlands Toneel, Toneelgroep Amsterdam, Demugmetdegoudentand en Toneelgroep Oostpool. Ze speelde in de films Kusten, Sale en Duinzicht Boven en is op televisie te zien in Hertenkamp, Baantje, Russen en Het Klokhuis. Ook stond ze in de musical Foxtrot van Annie. M.G. Schmidt.

Gijs Scholten van Aschat
Acteur Gijs Scholten van Aschat won in 1993 de belangrijke toneelprijs Louis d ‘Or voor zijn rol in Decadence. Hij speelde in talrijke Nederlandse films en tv-series. Bijvoorbeeld: de films Cloaca, een bewerking van het toneelstuk, De Passievrucht en De Grot. Voor zijn rol in de tv-serie Oud Geld ontving hij in 1998 een Gouden kalf.

Sneeuwwitje van Oranje
"Er was eens, niet eens zo ver hier vandaan, een welvarend rijk met eten in overvloed en huursubsidies voor iedereen. Elk gezin had twee auto’s, behalve de allerarmsten, die hadden er maar één. Toch waren de mensen ontevreden." Inleidende woorden van auteur Niek Barendsen bij zijn muziektheaterproductie Sneeuwwitje van Oranje (Theater Bellevue, Amsterdam. Van 28 dec t/m 3 jan). Het stuk is gebaseerd op de Britse traditie van de Christmas pantomime. Ook uit Sneeuwwitje van Oranje zijn twee hoofdrolspeler te gast in Kunststof TV:
Niek Barendsen en Ellen Pieters.
Sneeuwwitje van Oranje

Niek Barendsen & Ellen Pieters
Niek Barendsen, acteert en schrijft toneel en musicals: Jan, Jans en de kinderen; Lange Wapper, Verplichte Figuren. En voor tv: Gooische Vrouwen, Het Klokhuis.
En actrice Ellen Pieters: Op Hoop Van Zegen, ’t Schaep met de vijf poten; Zwanenzang; Kopspijkerscabaret en een nominatie beste hoofdrol Musical Awards 2008 voor Verplichte Figuren. Zij vertellen zondag over dit vrolijke sprookjesdrama.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 27 december door de NPS. Te gast waren Annie M.G. Schmidt, Ellen Pieters, Gijs Scholten van Aschat, Niek Barendse en Malou Gorter.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie