Uitzending
Kunststof TV - 17-1-2010

17-1-2010

Kunststof TV

1174 x bekeken | 0 reacties
6
Regisseur Ursul de Geer; Zangeres Lucretia van der Vloot; Ontwerper Ruudt Peters

Televisiemaker, regisseur en acteur Ursul de Geer is vooral bekend van zijn televisiewerk. De laatste jaren maakt hij voorstellingen die gebaseerd zijn op het werk van de Hongaarse schrijver Sándor Márai. Hij regisseerde Gloed, Kentering van een huwelijk en De gravin van Parma. Nu is er een nieuw programma: Bekentenissen. Ursul de Geer (begeleidt door een pianist) vertelt over het leven en werk van Märai én over zijn eigen leven.

In de Kunststof TV Uitmarkt special van 29 augustus is al goed te zien wat zangeres Lucretia van der Vloot de komende tijd bezig houdt: haar nieuwe theaterprogramma Soulcabaret (haar derde soloprogramma). Het is een mix van liedjes, cabaret en anekdotes; geďnspireerd door de legendarische Amerikaanse soul en r&b zangeres Millie Jackson.

Ruudt Peters is ontwerper en gastcurator van de tentoonstelling Lingam in het Catharijneconvent in Utrecht, hedendaagse interpretaties van het vruchtbaarheids-symbool. Kunstenaars, ontwerpers en sieradenmakers uit 24 landen (waaronder Marcel Wanders, Ted Noten en Johanna Schweizer) hebben zich op uitnodiging van Ruudt Peters laten inspireren door de traditie van de vruchtbaarheidssymboliek.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 17 januari door de NPS. Te gast waren Lucretia van der Vloot, Marcel Wanders en Ursul de Geer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!