Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Kruispunt - Pausbezoek Israël: beide kanten van de Muur

Pausbezoek IsraŽl: beide kanten van de Muur

Kruispunt

17-5-2009

| 799 x bekeken | 0 reacties
5
Paus Benedictus XVI bezoekt van maandag 11 mei tot en met vrijdag 15 mei IsraŽl.

Kruispunt vraagt zich af hoe het bezoek van paus Benedictus XVI aan het Midden-Oosten ervaren wordt aan beide kanten van de muur tussen IsraŽl en de bezette Westelijke Jordaanoever.

Joods en Palestijns
Claire Anastas is een Palestijnse christen en woont met haar man en kinderen in Bethlehem. Haar woning is aan drie kanten omsingeld door de 9.20 meter hoge muur die IsraŽl scheidt van de bezette gebieden. Haar souvenirwinkel trekt geen klanten omdat deze onbereikbaar is. En haar man heeft een garagebedrijf moeten sluiten omdat er geen auto meer de werkplaats in kan rijden. En hoe ervaart een Joods gezin in IsraŽl het bezoek van de kerkvorst die van antisemitisme werd beschuldigd nadat hij de excommunicatie van de Pius-broederschap heeft opgeheven.

Gaat er iets mis met de PR van de paus ?
En verder vraagt Kruispunt zich af hoe het staat met de public relations van de paus. Het lijkt er op dat het Vaticaan in o.a. de kwestie van de omstreden bisschop Williamson en de uitspraken van de paus over condoomgebruik in Afrika niet altijd het belang van goede communicatie onderkent. Gaat er iets mis?

Deze uitzending van het programma Kruispunt met de titel Pausbezoek IsraŽl: beide kanten van de Muur is uitgezonden op zondag 17 mei door de RKK. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee