Ontslagen door de crisis. Wat nu?
1-3-2009
| 1233 x bekeken | 0 reacties
Slachtoffers vliegramp
In Kruispunt aandacht voor de vliegramp afgelopen woensdag op Schiphol. De imam, één van de geestelijk verzorgers van het Amsterdams Medisch Centrum, vertelt over zijn rol bij zulke schokkende gebeurtenissen. Over de vragen van slachtoffers, over verdriet, geloof en troost. En Kruispunt was in de moskee bij de Potsjesweg in Amsterdam aanwezig bij het vrijdaggebed, waar de slachtoffers van de ramp op Schiphol werden herdacht. In de studio een gesprek met dominee Otto Ruff, auteur van het boekje “de rol van de kerk bij een ramp” en in 1992 als geestelijk verzorger betrokken bij de begeleiding van slachtoffers en nabestaanden van de Bijlmerramp.
Ontslagen door de crisis. Wat nu?
Portretten van ontslagen werknemers in problemen.
Nederland verkeert in een recessie. Het vertouwen in de economie is enorm gedaald en opdrachten voor ondernemingen blijven uit. Bedrijven schrappen daarom op grote schaal arbeidsplaatsen en ontslaan werknemers. Een groeiend aantal kleine bedrijven vraagt faillissement aan.
Meer dan een baan
Wie zijn de mensen die nu hun baan kwijt raken? Wat gebeurt er met je als je je baan bent kwijtgeraakt in deze periode? Is het "slechts een job" die je kwijtraakt of tast een ontslag ook je gevoel voor eigenwaarde aan? En hoe reageren kinderen en familieleden op je ontslag? Kruispunt portretteert mensen die hun baan kwijt raken bij o.a. een toeleverancier van Nedcar in Limburg, bij het bedrijf Diolen in Emmen en de drukkerij van de Norbertijnen in Heeswijk Dinther. Verder maken we kennis met een ondernemer in de Randstad wiens bedrijf in faillissement verkeert en waarbij 40 werknemers hun baan kwijt raakten.
Deze uitzending van het programma Kruispunt met de titel Ontslagen door de crisis. Wat nu? is uitgezonden op zondag 1 maart door de RKK.
Item is niet meer te bekijken