Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Kruispunt - Kinderen met een onzichtbare handicap

Kinderen met een onzichtbare handicap

Kruispunt

19-4-2009

| 1618 x bekeken | 0 reacties
5
Op het eerste gezicht zie je niet veel meer dan drie kinderen met leuke koppies. Maar Ella, Jonathan en Marliene zijn bijzondere kinderen, ze hebben namelijk alle drie een verstandelijke beperking. Ella en Jonathan zijn bovendien autistisch.

'Had je maar Down'
In Kruispunt vertellen hun ouders openhartig hun verhaal, maar ook dat van de buitenwereld. ‘Geef mij dat kind maar eens een week, dan komt het wel goed’ is een opmerking die ze allemaal wel eens gehoord hebben. De moeder van Ella vindt haar dochter het mooiste en liefste meisje van de wereld. “Maar ik heb wel eens gedacht”, zucht ze: “was het maar zichtbaar, had je maar het Downsyndroom. Het is zo pijnlijk om haar te zien stoeien met een situatie waar ze niet mee om kan gaan.”

Gelukkig met zichzelf
Ella, Jonathan en Marliene zijn wie ze zijn. Gelukkig met zichzelf en gelukkig in hun eigen wereldje. Hun ouders hebben veel geleerd van de onbevangenheid waarmee zij in het leven staan. Maar onze maatschappij kijkt meestal eerst naar wat kinderen doen of kunnen. Dat telt niet op de Koningin Emmaschool voor speciaal onderwijs in Amersfoort, waar de kinderen op zitten.

Acceptatie
Accepteren dat je kind anders is, is en blijft moeilijk. De ouders van Jonathan hadden iets heel anders voor ogen toen zij eindelijk een zoon kregen. Marliene is volgens haar ouders voorbestemd om bij hen op te groeien. Maar ondanks dat, gaat haar moeder vaak nog 's avonds naar bed met de hoop dat haar dochter de volgende ochtend als een gewoon meisje wakker wordt.

Deze uitzending van het programma Kruispunt met de titel Kinderen met een onzichtbare handicap is uitgezonden op zondag 19 april door de RKK. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee