De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!
Vandaag maken we zuurkoolrösti met kipreepjes in champignonsaus.
Zuurkool is gesneden witte kool. Door de witte kool met zout in een luchtdichte ruimte op te slaan, ontstaat de fris zure smaak (fermentatie). Van nature zitten er in witte kool melkzuurbacteriën en die zetten de koolsuikers om in melkzuren die zuurkool de kenmerkende smaak geeft. Door de fermentatie is de kool lichter verteerbaar. Sandra maakt er zuurkoolrösti van, met kipreepjes en champignonsaus.
Dit is een herhaling van 24 oktober 2017.
De presentatie was in handen van
Sandra Ysbrandy en
Mounir Toub. Deze uitzending van het programma Kook mee met MAX met de titel Zuurkoolrosti met kipreepjes in champginonsaus werd uitgezonden op dinsdag 17 juli door MAX.