De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!
Vandaag maken we gekarameliseerde spruitjesstamp met kip-cordon bleu.
Een cordon bleu is een stuk vlees gevuld met ham en kaas. Voor een pittige bite, wordt meestal Emmentaler, Gruyère of Raclette kaas gebruikt. Waar de cordon bleu precies ontstaan is, is niet helemaal duidelijk. Maar het dankt zijn naam aan 'le cordon', de korst en 'le bleu', de vulling. Sandra maakt een cordon bleu van kip met spruitjesstamp.
Dit is een herhaling van 18 oktober 2017.
De presentatie was in handen van
Sandra Ysbrandy en
Mounir Toub. Deze uitzending van het programma Kook mee met MAX met de titel Gekarameliseerde spruitjesstamp met zelfgemaakte kip-cordon bleu werd uitgezonden op woensdag 11 juli door MAX.