De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!
Vandaag maken we gehaktballetjes in pittige saus met gebakken polenta.
Polenta komt oorspronkelijk uit Noord-Italië. Maar ook de Zwitsers en Oostenrijkers claimen de oorsprong. Het werd gemaakt van verschillende graansoorten. Bij ons gebruiken we polenta van maïsmeel, gemalen maïs. Door polenta te koken ontstaat een dikke pap. Laat de pap afkoelen en de polenta kan in stukken worden gesneden. Mounir maakt gebakken polenta en serveert er gehaktballetjes in pittige saus bij.
Dit is een herhaling van 14 november 2017.
De presentatie was in handen van
Sandra Ysbrandy en
Mounir Toub. Deze uitzending van het programma Kook mee met MAX met de titel Gehaktballetjes in pittige saus met gebakken polenta werd uitgezonden op dinsdag 7 augustus door MAX.