Uitzending
Knevel & Van den Brink - Coen Teulings, Frits Wester en Barbara Barend

Coen Teulings, Frits Wester en Barbara Barend

Knevel & Van den Brink

1-9-2009

| 1163 x bekeken | 0 reacties
9
Coen Teulings
'De Grote Recessie' zo heet het boek wat het Centraal Planbureau vandaag heeft gepresenteerd. Het boek is gericht aan een breed publiek en gaat over het ontstaan en de gevolgen van de kredietcrisis. Hoe een klein probleem groot werd? Wat is de blijvende schade? En wat kunnen we leren van deze crisis? Vragen waarop mede-auteur Coen Teulings een antwoord biedt. Vanavond zit hij aan tafel om deze publieksgerichte aanpak van het CPB toe te lichten.

Frits Wester
Een nieuw parlementair jaar is vandaag weer van start gegaan. Politiek Den Haag mag de handjes weer laten wapperen en ook politiek verslaggever Frits Wester kan zich weer opmaken voor een jaar vol debatten, bijeenkomsten en rapporten. De derde dinsdag van september, Prinsjesdag, biedt zich bijna aan, dus reden genoeg om de verslaggever aan te laten schuiven.

Barbara Barend
Er is geen voetballer meer te krijgen. De transfermarkt is vandaag officieel gesloten en alle voetballers kunnen meteen aan de bak voor hun nieuwe club of blijven juist op hun oude vertrouwde stekkie. Hoe het transferseizoen dit jaar is verlopen en welke gevolgen dit heeft voor de voetballers en ook zeker voor hun families vragen we vanavond aan voetbalkenner Barbara Barend.

Freddy de Haan en Yme Drost
Het gebrekkige functioneren van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur is niet goed aangepakt door het bestuur van zijn toenmalige werkgever, het Medisch Spectrum Twente. Dit werd vandaag bekend gemaakt in het rapport naar aanleiding van de wanpraktijken die dertien jaar heeft voort geduurd. Ook de inspectie van de gezondheidszorg heeft schuld in deze zaak. De neuroloog heeft in dit ziekenhuis jarenlang verkeerde diagnoses gesteld en foute medicatie voorgeschreven. De Raad van Bestuur heeft al die jaren geweten van de fouten op de afdeling, maar heeft nooit ingegrepen. Nadat de man uiteindelijk in een ziekenhuis in Duitsland tegen de lamp liep, is naar voren gekomen hoeveel slachtoffers de omstreden arts eigenlijk heeft gemaakt.
Freddy de Haan, één van die slachtoffers, kreeg op 58-jarige leeftijd te horen dat hij aan Alzheimer leed. Welke impact deze, achteraf verkeerde, diagnose op zijn leven heeft gehad vertelt hij vanavond. Naast hem neemt letselschade specialist Yme Drost plaats. Hij neemt het op voor de belangen van alle slachtoffers in deze opmerkelijke zaak.

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink met de titel Coen Teulings, Frits Wester en Barbara Barend is uitgezonden op dinsdag 1 september door de EO. Te gast waren Barbara Barend, Coen Teulings en Frits Wester. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee