Uitzending
Knappe Koppen - Mobiele telefoon

Mobiele telefoon

Knappe Koppen

5-2-2020

| 583 x bekeken | 0 reacties
6
De vraag van deze aflevering is van student Fiscale Economie Tara. Zij wil weten hoe haar mobiele telefoon werkt. Vanaf haar elfde heeft Tara een mobieltje en haar hele sociale leven speelt zich hierop af. Maar hoe die precies werkt en hoe alle berichten en foto's naar haar vriendinnen worden verzonden, daar heeft Tara geen idee van.

In het Trippenhuis, de zetel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van de Wetenschappen, krijgt Tara een privť-college van natuurkundige Daan van Eijk. Hij is een van de toponderzoekers van het natuurkundig instituut Nikhef. Bij Nikhef zoekt hij mee naar antwoorden op de grote natuurkundige vragen van deze tijd. Als iemand Tara kan vertellen hoe haar mobiele telefoon informatie verstuurt, dan is het wel Daan van Eijk.

De presentatie was in handen van Gregory Sedoc. Deze uitzending van het programma Knappe Koppen met de titel Mobiele telefoon werd uitgezonden op woensdag 5 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Knappe Koppen - Knappe koppen geven antwoord op kijkersvragen

    Knappe koppen geven antwoord op kijkersvragen

    4-2-2020

    De vraag van deze aflevering is van student Fiscale Economie Tara. Zij wil weten hoe haar mobiele telefoon werkt. Vanaf haar elfde heeft Tara een mobieltje en haar hele sociale leven speelt zich hierop af. Maar hoe die…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten