Uitzending
Kinderen van de rekening - Petra en Tugba

Petra en Tugba

Kinderen van de rekening

8-1-2012

| 1515 x bekeken | 0 reacties
6
'Is het niet verstandig om condooms mee te nemen?' vraagt het pleegzusje aan de 16-jarige Turkse Tugba als die haar koffers pakt voor een verblijf in Turkije. Officieel gaat ze op vakantie naar haar moeder, maar in werkelijkheid gaat het haar ook om een amoureuze vakantierelatie met haar internetvriend. Daarmee heeft ze vanuit Nederland in het geheim al contacten gelegd. Buiten medeweten van gezinshuisouder Petra. Tugba is liefdevol opgenomen in het gezin van Petra en Ger, omdat ze niet bij haar eigen vader kan worden.

De condooms zijn niet nodig, zegt Tugba, maar hoe haar relatie zal verlopen heeft ze al wel in haar hoofd. Eerst een paar dagen samen en het dan uitmaken. Het verblijf in Turkije verloopt dramatischer dan ze kan voorzien, bijna met fatale afloop. Als Tugba na haar avontuur terugkomt in Nederland kost het Petra moeite om de relatie te herstellen. “Er is toch wel wat gebeurd”, zegt ze. Ze voegt eraan toe, dat ze desondanks het geloof in Tugba niet verliest. Petra is als gezinshuisouder in dienst van de Stichting Jeugdformaat. Ze vangt in haar eigen huis in Leidschendam kinderen op met gedragsproblemen, die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Met deze kinderen en haar eigen gezin woont ze in twee doorgebroken appartementen.

Deze uitzending van het programma Kinderen van de rekening met de titel Petra en Tugba is uitgezonden op zondag 8 januari door NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie